DR som kulturinstitution - ikke et mediehus

Public service er vigtigt for den generelle viden om samfundet og sikrer, at vi har et oplyst og stærkere samfund. Det er vigtigt for vores kulturforståelse, at vi kan få udvidet vores horisont engang imellem og ikke kun sidde og kigge på underholdningskanalerne.

Ved at bibeholde DR som en kulturinstitution, sikrer vi os, at den brede kultur er tilgængelig for alle. Det er jo netop det vigtige ved public service, at det ikke kun er det kommercielle udbud, vi får præsenteret hele tiden. Splitter vi orkesteret og koncertdelen fra DR, vil udbudet blive reduceret, så det kun er de ting der er flest penge i, der bliver udbudt.

Vi, i De Nye Grønne, vil ikke have reduceret DR til et mediehus, som ikke har eksistensgrundlag, så licensen kan forsvinde og DR med tiden kan sælges som enhver anden kommerciel virksomhed, som det er sket med DONG, Nets og TDC. Det vil stærkt begrænse vores adgang til public service. Vi føler, at det er vigtigt, at vi har en kulturinsititution, som ikke er politisk og økonomisk afhængig og ikke bliver påvirket af erhvervsmæssige interesser.

Det er nemt at sætte sig ind i, at koncerthuset ikke virker så tilgængeligt for hele Danmark. Det ligger tæt på København, så mange føler, at de ikke kan bruge det til noget. Men, når vi har koncerthuset, som vi har i dag, er det en public service, der kan vises frit på DR’s kanaler og på nettet. Det betyder at det er tilgængeligt for alle i Danmark.

Fjerner vi denne mulighed, bliver det netop kun for en begrænset skare i københavnsområdet, der får glæde af koncerthuset og de arrangementer der afholdes.

I De Nye Grønne vil vi heller gå den anden vej og flytte mere kultur ud til borgerne, gerne med koncerthuse rundt om i landet, som kan bruges af både lokale orkstre og DR til live koncerter.

**********************************************
Nu skal det ikke handle om licensen vi betaler, men 67% af licensen går til DR, som går til radio, tv, net og koncerter. (kilde https://www.dr.dk/om-dr/licens/hvad-gaar-medielicensen-til)
Dvs. at Danmarks Radio er ikke kun en tv eller radio kanal, som de andre. Vi får, udover en vifte af kulturelle tv kanaler, også adgang til koncerter i DR’s koncerthus.

En ide var, at opføre et nyt koncerthus i f.eks. Aarhus, så det ikke kun var i København, man kunne få glæde af DR’s live koncerter.

Klimademokraterne.dk

Kontakt os

Vedr. webside:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.