Respekten for ældre og børnefamilier

 Har man været uden for Danmarks grænser og oplevet andre kulture, vil der måske være noget, som har virket anderledes end herhjemme.
Specielt, hvis man er ældre eller rejser med børn.
I Danmark placerer vi vores ældre på plejerhjem og glemmer alt om dem og de fleste har den holdning, at børn ikke hører hjemme i restauranter eller lign.
Børn og ældre skal helst hverken ses eller høres i det offentlige rum.

I rigtigt mange andre lande respekterer man de ældre og man bruger deres lange livserfaringer. De bliver ikke pakket væk og deres familie tager sig mere af dem, hvis de går hen og bliver syge eller svagelige. De er stadig overhoveder i deres familier og bliver anset og velset. 
At tage sig af sine ældre familiemedlemmer her i Danmark hører til en sjældendhed. Ensomheden trives i bedste velgående hos de ældre. Enten på et lille kummerligt rum på et plejerhjem, hvor personalet har alt for travlt til at behandle dem som mennesker, eller alene derhjemme, hvor det eneste korte selskab er den travle hjemmepleje.

Der bliver sparet mere og mere på ældrepleje og på børneområdet. Vuggestuer og børnehaver bliver fyldt mere og mere, mens de stadig skal spare og spare. Der bliver mindre tid til det enkelte barn og forældre har ikke råd til, at selv tage sig af sine børn derhjemme. Der skal 2 lønninger til, før alt kan betales efterhånden. Folkeskolerne bliver der også sparet på, mens børnene skal gå længere i skole og flere i hver klasse. Stress trives allerede i folkeskolerne, som en forberedelse til det voksne liv.

For os hos Klima Demokraterne betyder respekten for de ældre og deres erfaringer og familiebåndet meget. For os betyder børn fremtiden.
Vi skal værne om vores familier. Vi skal værne om vores fælles fremtid.
Børn skal ikke sidde på skolebænken og lære udenad i 8 timer om dagen. De skal være trygge og glade. De skal være kreative og lege. Hvis børnene er glade og interesserer sig for den kreative læring, vil de blive bedre rustet til fremtiden og de vil komme ud af folkeskolen som hele mennesker.

Klimademokraterne.dk

Kontakt os

Vedr. webside:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.