FRIT KUNST OG KULTURLIV

- Ny guldalder 

- Kunsten og kreativiteten ind i skolen fra starten

- Bredere kultur, ikke kun hurtige kalorier

- Flere kulturelle oplevelser

- Mindre forbrug, mere kultur.

Kulturpolitisk prioriteter man i dag de hurtige kalorier. Men et samfunds sammenhængskraft skabes ikke af sport, popmusik og platte morsomheder. I De Nye Grønne ønsker vi en ny Guldalder, der – ligesom sin forgænger i 1800-tallet – vokser ud af kriser og globalt pres som en knytnæve af kunst, filosofi og videnskab.

Også public service bør gentænkes. DR’s nuværende fortolkning af public service er reelt et flertalsdiktatur, hvor substans-programmer sendes ud på nichekanaler – og helst kl. 3 om natten. Men public service-medier bør være stedet, hvor fordybelse og personlig udvikling får plads, og hvor man ikke løber i halen på de kommercielle kanaler. I dag har markedet har overtaget kulturen – med undtagelse af den del, der står tilbage som ren museumskunst eller som egomaniske eksperimenter uden forbindelse til omverden. Skal Den Store Kunst igen blive samfundets ledestjerne, skal den starte allerede i grundskolen og sive ud i alle øvrige uddannelser.

En grøn agenda uden kreativitet er dømt til at mislykkes. De nuværende problemer er så store, at helt nye kreative færdigheder skal i spil.

Klimademokraterne.dk

Kontakt os

Vedr. webside:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.